Pogosta vprašanja

Kaj sploh so zastavljalnice?

Zastavno pravico kot stvarno pravico na tuji premični ali nepremični stvari oz. zemljišču so poznali že stari Rimljani. Prva zastavljalnica v obliki, kakršni jih, seveda modernizirane in posodobljene poznamo tudi danes, se je pojavila v italijanskem mestu Perugia v letu 1462, njeni ustanovitelji so bili frančiškanski menihi. Sledile so ji številne druge po celotnem takratnem italijanskem ozemlju.
Sam postopek je hiter, enostaven in brez birokratskih težav. Vse kar morate narediti je, da nas pokličete ali pa nas obiščete in s seboj prinesete predmet, ki ga želite zastaviti. Vaš predmet vam ocenimo in vam ga zastavimo za poljubno obdobje od 15-60 dni, z možnostjo podaljšanja. Za obdobje zastavitve prejmete znesek v vrednosti do 60% od zastavljenega predmeta, dogovorjeni znesek pa prejmete TAKOJ in v GOTOVINI!

Kako poteka?

Za prvi korak predlagamo, da nas pokličete na našo telefonsko številko 070 514 656 in se z nami pogovorite o danih možnostih. Nato nas obiščite v naših prostorih na Baragovi 5 v Ljubljani in s seboj prinesite predmet, ki ga želite zastaviti. V kolikor gre za večja motorna vozila (gradbena in kmetijska mehanizacija), se lahko dogovorimo tudi za naš obisk na vašem naslovu, na vseh koncih Slovenije.

Ali me lahko obiščete tudi vi na mojem domu?

Seveda po predhodnem dogovoru vas lahko obiščemo tudi mi na vašem naslovu, na vseh koncih Slovenije.

Kaj lahko zastavim?

Zastavite lahko vse od zlatnine in srebrnine, do novejših računalnikov, tablic, pametnih telefonov, glasbil, orodja, ipd., pa vse do avtomobilov, kamionov, motorjev, plovil, prikolic ter gradbene in kmetijske mehanizacije.

Kolikšen je minimalni znesek, ki ga ponudite za zastavo?

Minimalni znesek, ki ga ponudimo za zastavo je 50 eur.

Kolikšen je maksimalen znesek, ki ga ponudite za zastavo?

Maksimalen znesek, ki ga ponudimo za zastavo je 25.000 eur.

Ali zaračunavate obresti?

Ne! Za zastavljeni predmet ali vozilo ne zaračunavamo nikakršnih obresti. Ker gre pri nas za pogodbo o hranjenju premičnin, se vam zaračunajo le manipulativni stroški, oziroma stroški naših storitev in nič drugega.

Za koliko časa lahko zastavim predmet ali vozilo?

Čas zastavitve je od 15 pa vse do 60 dni.

Ali so predmeti in vozila v času zastavitve na varnem?

Seveda! Vsi predmeti, ki jih zastavite pri nas so v času zastavitve varno shranjeni v enem od trezorjev banke v Ljubljani s 24 urnim fizičnim in video varovanjem. Prav tako velja tudi za vsa motorna vozila, ki jih v času zastavitve hranimo v varovanih podzemnih garažah.

Ali mora predmet (ali vozilo) v času zastavitve ostati pri vas?

Tako je! Vsi predmeti in motorna vozila v času obdobja zastavitve ostanejo pri nas.
Toda brez skrbi!
V času, ko so vaši predmeti in vozila v hrambi pri nas, so v varnih rokah!

Ali lahko določen predmet ali vozilo pri vas zastavim večkrat?

Seveda! Ko predmet, ki ste ga pri nas zastavili od nas odkupite ga lahko kadarkoli želite ponovno zastavite.
Izračunaj vrednost
svojega zlata!