Pogosta vprašanja

Kaj sploh so zastavljalnice?

Zastavno pravico kot stvarno pravico na tuji premični ali nepremični stvari oz. zemljišču so poznali že stari Rimljani. Prva zastavljalnica v obliki, kakršni jih, seveda modernizirane in posodobljene poznamo tudi danes, se je pojavila v italijanskem mestu Perugia v letu 1462, njeni ustanovitelji so bili frančiškanski menihi. Sledile so ji številne druge po celotnem takratnem italijanskem ozemlju.
Sam postopek je hiter, enostaven in brez birokratskih težav.

Kako poteka?

Za prvi korak predlagamo, da nas pokličete na našo telefonsko številko 070 514 656 in se z nami pogovorite o danih možnostih. Nato nas obiščite v naših prostorih na Baragovi 7A v Ljubljani in s seboj prinesite predmet, ki ga želite odprodati. V kolikor gre za večja motorna vozila (gradbena in kmetijska mehanizacija), se lahko dogovorimo tudi za naš obisk na vašem naslovu, na vseh koncih Slovenije.

Ali me lahko obiščete tudi vi na mojem domu?

Seveda po predhodnem dogovoru vas lahko obiščemo tudi mi na vašem naslovu, na vseh koncih Slovenije.

Kaj odkupujete?

V Zastavljalnici Ljubljana lahko odprodate vse od zlatnine in srebrnine, do diamantov, vojaških odlikovanj, novejših računalnikov, tablic, pametnih telefonov, glasbil, orodja, ipd., pa vse do avtomobilov, kamionov, motorjev, plovil, prikolic ter gradbene in kmetijske mehanizacije.

Kolikšen je minimalni znesek, ki ga ponudite pri odkupu?

Minimalnega zneseka, ki ga ponudimo pri odkupu nimamo, saj je le ta odvisen od več dejavnikov. Tako odkupujemo tudi predmete v vrednosti nekaj eurov.

Kolikšen je maksimalen znesek, ki ga ponudite za odkup?

Maksimalnega zneseka, ki ga ponudimo pri odkupu nimamo, saj tržno zanimive predmete in vozila poizkušamo odkupiti ne glede na višino zneska za odkup.

Ali lahko predmet, ki vam ga odprodam še kdaj sam/a odkupim nazaj?

Seveda!Odkup vaših dragocenosti ni nujno vaše slovo od njih, v kolikor želite hitro priti do gotovine. Po dogovoru in vnaprej določenem časovnem obdobju jih lahko odkupite nazaj v svojo last, v tem času pa bo pri nas popolnoma na varnem, saj imamo za vse predmete v naši lasti zagotovljeno varovanje 24 ur na dan.

Ali so predmeti in vozila pri vas na varnem?

Seveda! Vsi predmeti, ki jih hranimo pri nas so varno shranjeni v enem od trezorjev banke v Ljubljani s 24 urnim fizičnim in video varovanjem. Prav tako velja tudi za vsa motorna vozila, ki jih v času zastavitve hranimo v varovanih podzemnih garažah, s stalnim fizičnim in video varovanjem!

Ali tudi sam lahko odkupim predmet, ki vam ga prodam?

Seveda!Odkup z gotovinskim izplačilom vaših dragocenosti ni nujno vaše slovo od njih, v kolikor želite hitro priti do gotovine. Po dogovoru in vnaprej določenem časovnem obdobju jih lahko odkupite nazaj v svojo last, v tem času pa bo pri nas popolnoma na varnem, saj imamo za vse predmete v naši lasti zagotovljeno varovanje 24 ur na dan.

Ali lahko isti predmet pri vas odprodam večkrat?

Seveda! Ko predmet, ki ste ga pri nas odprodali od nas odkupite ga lahko kadarkoli želite ponovno odprodate.

Ali znesek izplačate v gotovini?

Tako je! Ko predmet od vas odkupimo, vam znesek TAKOJ izplačamo v gotovini!

Ali moram predmetom, ki jih želim odprodati priložiti tudi račun?

Priložitev računa ni obvezna, je pa priporočljiva, saj vam ob priložitvi računa lahko ponudimo višji znesek.

 

 

 

Izračunaj vrednost
svojega zlata!