Odkup diamantov

Razmišljate o prodaji svojega diamanta ? Ali ste svoj diamant že poizkušali prodati v zlatarni, oziroma pri draguljarju, kjer ste svoj diamant kupili ?

Če ste si odgovorili pritrdilno, potem zagotovo veste, da praktično ni podjetja, osebe ali ustanove, ki bi bila pripravljena odkupiti vaš »rabljeni« diamant. Razlogov za tako slab interes je veliko, predvsem pa prevladuje dejstvo, da sodobni zlatarji in draguljarji svojih izdelkov, ki jih prodajajo ne izdelujejo več sami, temveč izdelke v veliki večini naročajo pri velikih mednarodnih draguljarskih hišah, od katerih nato dobijo že izdelane izdelke, ki jih nato kot »izdelek« le preprodajo.

cat_diamonds

Kam torej z »rabljenim« diamantom, ki ga imate vgrajenega v prstan, verižico, zapestnico, obesek, uhane ali kam drugam ?

V Zastavljalnici in odkupovalnici Ljubljana d.o.o., se ukvarjamo tudi z odkupom »rabljenih« diamantov, ki jih stranke več ne potrebujejo. Diamante v veliki večini izvozimo in odprodamo tujim podjetjem, ki vaš »rabljeni« diamant reciklirajo in prilagodijo obliki nakita v katerega se nato diamant ponovno vgradi.

Odkup z gotovinskim izplačilom pa ni nujno slovo od vaših diamantov, v kolikor želite hitro priti do gotovine. Po dogovoru in vnaprej določenem časovnem obdobju jih lahko odkupite nazaj v svojo last, v tem času pa bo pri nas popolnoma na varnem, saj imamo za vse predmete v naši lasti zagotovljeno varovanje 24 ur na dan.

Koliko lahko iztržim za svoj diamant ?

Za razliko od zlata, katerega vrednost je pri odprodaji lahko oceniti, vrednost diamanta določajo štiri glavne lastnosti poznane kot 4c:

C – CARAT – Ali teža oziroma velikost Diamanta. Izražena je v karatih (Carat). Teža 1,0 Ct je enaka 0,2 grama.

diamant

COLOR – Barva označuje odtenke neobarvanih Diamantov z lestvico od D (brezbarvni) do Z (rumen). (Po I.G.I. lestvici.)

CLARITY – Čistost glede na prisotnost vrste in števila notranjih vključkov vidnih s prostim očesom pod povečevalno lupo pri desetkratni povečavi. Ocene po lestvici od IF – popolnoma brez vključkov do I3 – veliki vključki vidni s prostim očesom. (Po I.G.I. lestvici.)

CUT – Brus. Od dobrega brusa – proporcev in simetrije je odvisno kako se bo brušen kamen svetil (brilijanca). Čistejši kamen se bo pri slabšem brusu slabše svetil od dobro zbrušenega kamna slabše čistoče. Kvaliteto brusa označujemo od odličen, zelo dober, dober, zadovoljiv in slab. (Po I.G.I.)

V kolikor imate za vaš diamant tudi certifikat gemološkega laboratorija, le ta poveča njegovo vrednost tudi za 50%.

Najbolj znani gemološki laboratoriji s strani CIBJO (international confederation of jewellery trade organization – svetovno združenje zlatarske in draguljarske industrije), so akreditirani gemološki laboratoriji:

GIA (Gemological institute of America)
DCLA (Diamond Certification Laboratory of Australia)
AGS (American gemological Society)
HRD (Hoge Raad Voor Diamant)
EGL (European Gemological Institut)
IGI (International Gemological Institute)

Sama vrednost vašega diamanta je torej odvisna od več faktorjev, kateri nato določijo vrednost.

V kolikor torej želite odprodati vaš diamant, Vas vljudno vabimo v našo poslovalnico, kjer lahko Vaš diamant zamenjate za gotovino !

Pri odprodaji diamantov pa predvsem pozabite na sentimentalno vrednost , saj so diamanti samo materialne stvari, kot vse druge.

 

Izračunaj vrednost
svojega zlata!